Wat kan jij doen?

Corona Crisis

Sinds wij met de coronacrisis geconfronteerd worden, merken wij dat veel mensen uit onze doelgroep hun flexi-jobs (vaak schoonmaak) en de nodige klusjes verliezen die broodnodig zijn om het hoofd boven water te houden. Bovendien kunnen de kinderen niet langer op school of in de opvang terecht; plaatsen waar de gezinnen nu en dan op hulp konden rekenen via een – weliswaar beperkt – netwerk. Enerzijds zijn de hulpvragen vanuit de groep ‘meest précaire gezinnen’ toegenomen, maar anderzijds merken we ook dat deze groep zich verder uitbreidt.

Dankzij een gift van de Koning Boudewijnstichting kunnen wij een groot deel van onze doelgroep verder helpen. Wij zijn echter steeds op zoek naar financiële en materiële giften om alle noden te dekken. Bekijk deze pagina om te zien hoe jij kan helpen.

Ook zin om met ons mee te werken?
Er zijn vele mogelijkheden :

Je kan vrijwilliger worden en meewerken in één van onze  werkgroepen

Als vrijwilliger ben je verzekerd, krijg je al ons nieuws, kan je met vragen en problemen terecht bij de collega’s, ben je welkom op alle vergaderingen, kan je zelf vernieuwende voorstellen doen.

Financieel bijdragen

De Werkgroep is geheel afhankelijk van giften en projectsubsidies. Giften zijn daarom meer dan welkom op onze rekening
IBAN  BE90 5230 4577 9732 en BIC : TRIOBEBB
van vzw Werkgroep Vluchtelingen Gent.

Specifieke ad hoc taken

Wil je geen vaste verantwoordelijkheid in de groep, maar mag men je bellen/mailen als er iemand extra nodig is? Vertel ons waar je te bereiken bent en wat je specifieke vaardigheden zijn.

Meedoen aan acties

Je kan ons op kritieke momenten steunen bij publieke acties, zoals betogingen en petities. Hou de aankondigingen op facebook en hier in de gaten. Maar geef zeker ook je mailadres op, zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Organiseer zelf iets ter ondersteuning.

Wil je je eigen creativiteit, achterban, geld, tijd, …  voor ons inzetten tijdens een tijdelijke actie ?
Benefietconcerten, sensibiliseringsacties, filmpjes,  … ze zijn allemaal welkom. Doe ons een voorstel !

Heb je nog extra onderdak ?

Het vinden van een woning is op dit ogenblik voor alle minderbedeelden een probleem.  Dus zeker ook voor de vluchtelingen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je (tweede) huis ter beschikking te stellen van vluchtelingen, zonder dat je zelf teveel zorgen moet maken over de eventuele financiële of juridische gevolgen. We willen dat samen met u bekijken.