Categorieën
nieuws

Dringend gezocht: kleine gezinswoning

Beste vrienden en sympathisanten van de werkgroep Vluchtelingen Gent,

Bijna 2 jaar geleden vonden we tijdelijke huisvesting voor een moeder en haar 2 kinderen . Haar situatie was toen erg precair omdat ze nog geen papieren had. Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder, kreeg ze een regularisatie en heeft ze dus een inkomen. Ze is volop aan de slag in de zoektocht naar passend werk, volgt een cursus integratie en volgde al gevorderde lessen Nederlands. Ze heeft het druk ook in de zorg van haar dochtertje bijna 8 jaar en met een meervoudige beperking. 

Het dochtertje volgt type 2 onderwijs. Haar zoontje , 6 jaar, zit nu in het eerste leerjaar.

De periode van huisvesting in de omgeving van Lokeren loopt ten einde. We zoeken nieuwe huisvesting voor dit gezin en bij voorkeur in groot Gent. De afstand naar de school van het dochtertje is hierbij het belangrijkste criterium. Veranderen van school is geen optie (alle scholen type 2 zijn volzet). De lange busritten (meer dan 1 uur elke ochtend en elke avond) wegen door op haar welzijn.

De werkgroep is dus dringend op zoek naar een kleine woning in of rond Gent, met basiscomfort qua keuken, badkamer, leefruimte en 1-2 slaapkamers. Met de hulp van de Werkgroep Vluchtelingen heeft het gezin budget voor een redelijke huur (€ 700-900) en kan ze tevens de correcte en tijdige betaling ervan waarborgen.

Mocht er iemand zich geroepen voelen om dit gezin te huisvesten of mocht je iemand kennen met een geschikte huurwoning die bereid is dit gezin te helpen, dan kan je contact opnemen met één van deze vrijwilligers:


Greet Hermans boonaert.hermans@skynet.be , Tel 0472/68 93 48

Gino Bockaert gino.bockaert@ionbi.be, Tel 0474/ 84 25 40

Alvast bedankt om mee te helpen zoeken !