Word foster-ouder van een Gents kindje

 Hoezo, van een Gents kindje ?

 De Werkgroep Vluchtelingen helpt wekelijks 30 à 35 Gentse jonge moeders in precaire verblijfstoestand.

Het gaat om moeders die geen borstvoeding kunnen geven, omwille van de stress, de erbarmelijke huisvesting (soms dakloosheid) en de onevenwichtige, slechte voeding.

Daarom geven we aangepaste babymelk (tot de leeftijd van 10 maanden), omdat jongere baby’s anders nier- en darmproblemen riskeren en soms ook onomkeerbare botproblemen. Dat is meestal babymelk van Kruidvat (€ 8,50 per doos), tenzij Kind & Gezin andere babymelk aanraadt.  Dan kan een doos al gauw €18 of €19 kosten.

De moeders krijgen ook pampertjes voor de baby’s. Herbruikbare pampers zijn geen optie, gezien de precaire woonsituatie en het ontbreken van mogelijkheden voor wassen en drogen. We stimuleren hen wel om de kindjes voldoende snel te trainen in zindelijkheid.

De kosten voor pampers en babymelk lopen wekelijks op tot € 200 of € 250, een maandelijkse uitgave van rond de € 1000. Een zeer hoge kost voor een kleine vereniging, maar een noodzakelijke hulp voor de moeders en hun jonge kinderen.

 Daarom …

 doen we een beroep op meer fortuinlijke stadsgenoten, al dan niet fiere ouder van één of meer jonge kinderen. Wie maandelijks een steentje bijdraagt, geeft de allerzwaksten in onze samenleving op prille leeftijd toch enkele levensnoodzakelijke goede zorgen.

Als u zich wil verbinden tot een maandelijkse bijdrage (gedurende 6 of 12 maanden) voor een Gents kindje, stort dan uw bijdrage

 op rekening IBAN  BE90 5230 4577 9732 en BIC : TRIOBEBB
van Werkgroep Vluchtelingen Gent,
met duidelijke mededeling “Babymelk en pampers”. 

In naam van de jonge moeders en hun kindjes,
hartelijk dank !