Categorieën
nieuws

Detentie van migranten – 24/10/2017

Info-avond JRS-bannerOp dinsdagavond 24 oktober verwelkomen we een spreker van JRS  (Jesuit Refugee Service) om hun verschillende deelwerkingen voor te stellen. JRS heeft jarenlange ervaring met het bezoeken van detentiecentra en terugkeerhuizen in België. Door het opleiden van geaccrediteerde bezoekers, hebben zij de mogelijkheid van dichtbij kennis te maken met deze erg kwetsbare groep.

Tijdens deze avond maken we kennis met enkele van hun projecten zoals “Up Together”, een project dat zich richt op een groep migranten die na hun verblijf in detentie, hun verblijfsaanvraag geweigerd zien maar toch vrijgelaten worden. Ze hebben dus geen wettelijk statuut en zijn gedwongen om in clandestiniteit te leven. In dit project nodigt JRS individuen, gezinnen en gemeenschappen uit om samen lokale solidariteitsnetwerken uit te bouwen waarin uitgewezen personen gehuisvest en begeleid kunnen worden.

PRAKTISCH

Plaats: Rabotkerk, Begijnhoflaan 31, 9000 Gent (zaaltje beneden)  Tijdstip: dinsdag 24 oktober om 19u30 Deze info-avond is gratis, een vrije bijdrage wordt ten zeerste op prijs gesteld